Welkom op onze website

Beieren aan de Gaag

Op donderdagochtend 25 oktober 2018 was de Dorpskamer niet herkenbaar in Den Hoorn, maar hadden we prachtige visioenen van bergen, klederdracht en bijbehorende muziek, taart en natuurlijk een broodje braadwordt. Samen met de Handwerkclub, met Was&Koffie hebben we er een ochtend van gemaakt die we niet snel zullen vergeten.

Lees meer...

Zomaar een ochtend

De voorbereidingen zijn in volle gang op donderdagachtend 9 november 2017.

Er wordt geschoven met tafels en stoelen. Potjes met water krijgen een plekje. Uitgespreid op een centrale plek liggen kalenders, boekjes en tijdschriften. Nieuwsgierig bekijken vrijwilligers en bezoekers het materiaal. Mooie natuurplaatjes staan er in. Doekjes en borden worden verdeeld over de met plastic beklede tafels en intussen pruttelt de koffie. Het theewater kookt bijna.

Lees meer...

Ontmoeten!

Een succes in de Dorpskamer.

Dat was een leuk initiatief van Doel en SWMD in de landelijke week van het ontmoeten.
De laatste maandag van de maand heeft de Dorpskamer altijd een vers klaargemaakte maaltijd voor de gasten die zich daarvoor hebben ingeschreven. In september was dat op op 25ste.

Lees meer...

De Dorpskamer buiten...

Maandag (24/7) hebben we samen met onze gasten een gezellige barbecue gehad. Met hulp van Truus voor het dekken van de tafels buiten en het meubilair naar buiten sjouwen, onze steun en toeverlaat voor de muzikale omlijsting, Ko Arkesteijn, en de onvolprezen bbq-specialist Wim van der Stap, hebben we een onvergetelijke gezellige avond gehad.

Lees meer...

De Dorpskamer internationaal

Daar waren we dan ineens bezig, op donderdagochtend 15 juni jl.,  met het maken van bloemstukjes in de geest van de Japanse bloemsierkunst, ikebana. Onder toeziend oog van een echte deskundige op dat gebied, Masako Higashi, hebben we ons kunnen bekwamen in deze, voor ons nieuwe, bloemsierkunst.
Aanleiding voor deze internationale uitspatting was de onthulling van een kunstwerk van een Japanse kunstenaar Kouji Ohno, op zondag 18 juni jl bij het Kraaienest in Maasland. Dit alles in het kader van de Midden-Delflanddag.

Lees meer...

terras.jpg